Wazne decyzje w sprawie forum
- Admin
- Administrator
Wazne decyzje w sprawie forum
Mialem nadzieje, ze nie bede musial nigdy byc postawiony w takiej sytuacji jaka jest. Moj hosting stwierdzil ze strona (a forum Kawaii szczegolnie) obciaza zbyt ich serwer i chca sie mnie pozbyc. Aby do tego niedopuscic prosze was o wybranie ktorejs z opcji z ankiety.
Podejrzewam, ze opcja 4 nie ma szans.
Dla tych ktorym bedzie brakowalo dyskusji w opcji 1 zapraszam na forum na stronie Kasumi.
Podejrzewam, ze opcja 4 nie ma szans.
Dla tych ktorym bedzie brakowalo dyskusji w opcji 1 zapraszam na forum na stronie Kasumi.
Ostatnio zmieniony sobota 01 wrz 2007, 20:12 przez Admin, łącznie zmieniany 3 razy.
- Marica
- Użytkownik
- Kontakt:
Według mnie decyzja jest bardziej skomplikowana niż mogłoby się to wydawać. Sami teraz widzimy że forum chcąc czy nie chcąc podupada - coraz mniej dyskusji, jakichkolwiek zdarzeń. Dla jednych likwidacja forum byłaby wielka strata (na przykład dla mnie bo wiąże się z nim wiele wspomnień). Pytanie brzmi, czy jeśli nawet na jakiś czas wstrzymamy forum to czy po miesiącu czy dwóch wrócą użytkownicy?
Will you take the apple?...
- Master Ragnarok
- Użytkownik
- Kontakt:
Według mnie to oni (ci z hostingu) robią miejsce dla "sponsorów" i wyrzucają starsze serwisy.
Nie możemy jednak siedzieć bezczynnie z założonymi rękoma. Druga opcja nie jest zbyt ciekawa. Darmowe fora mają ograniczenia, które wbrew pozorom, mogą dać nam się we znaki. Dodatkowo funkcja admina jest również ograniczona, a na szybką pomoc techniczną bym nie liczył. Trzeciej opcji nie biorę pod rozwagę i mam nadzieję, że nie zrobią tego również inni użytkownicy (szczególnie weterani). FK, mimo ostatniego bezruchu, ma tradycję, historię, no i chyba wszyscy mamy do niego sentyment.
Najrozsądniejszą opcją wydaje mi się punkt pierwszy. O phpbb 3 wiele nie wiem, ale z tego co właśnie czytam, to chodzi szybciej i wydajniej. Użytkownicy wrócą... o ile wykreślimy z tytułu forum "Dawne" i "Forum dla byłych użytkowników". Ja przynajmniej wrócę.
Nie możemy jednak siedzieć bezczynnie z założonymi rękoma. Druga opcja nie jest zbyt ciekawa. Darmowe fora mają ograniczenia, które wbrew pozorom, mogą dać nam się we znaki. Dodatkowo funkcja admina jest również ograniczona, a na szybką pomoc techniczną bym nie liczył. Trzeciej opcji nie biorę pod rozwagę i mam nadzieję, że nie zrobią tego również inni użytkownicy (szczególnie weterani). FK, mimo ostatniego bezruchu, ma tradycję, historię, no i chyba wszyscy mamy do niego sentyment.
Najrozsądniejszą opcją wydaje mi się punkt pierwszy. O phpbb 3 wiele nie wiem, ale z tego co właśnie czytam, to chodzi szybciej i wydajniej. Użytkownicy wrócą... o ile wykreślimy z tytułu forum "Dawne" i "Forum dla byłych użytkowników". Ja przynajmniej wrócę.
- Adrian
- Moderator
- Kontakt:
Raul... mam prośbe...
Zagłosowałem na opcje przeniesienia nas (userów) na Kasumi. Prosiłbym jednak, że jeśli tak sie stanie, to byłbym wdzięczny za kopie bazy danych. Zarchiwizowałbym to i zapisał jako jakaś ładna pamiątka.
Dobrze by było jakbym dostał jeszcze zrzut zawartości ftp. Jeśli byłoby to możliwe
Zagłosowałem na opcje przeniesienia nas (userów) na Kasumi. Prosiłbym jednak, że jeśli tak sie stanie, to byłbym wdzięczny za kopie bazy danych. Zarchiwizowałbym to i zapisał jako jakaś ładna pamiątka.
Dobrze by było jakbym dostał jeszcze zrzut zawartości ftp. Jeśli byłoby to możliwe
- Acree
- Moderator
- Kontakt:
- Marica
- Użytkownik
- Kontakt:
- Adrian
- Moderator
- Kontakt:
- Marica
- Użytkownik
- Kontakt:
Adi jesli to bedzie tylko strona do odwiedzania a nie do pisania to naprawde szybko sie o niej zapomni. A to ze i tak malo osob odwiedza nas to inna sprawa, sa sali bywalcy ( my juz jestesmy ponad dwa lata) i ciezko byloby mi sie pogodzic z faktem ze nie moglabym juz tu pisac, nawet jesli pisze raz na jakos czas.
Will you take the apple?...
- Adrian
- Moderator
- Kontakt:
- Adrian
- Moderator
- Kontakt:
- LunarBird
- Użytkownik
- Kontakt:
Zastanawia mnie coś. Jest w Necie całkiem sporo takich niewielkich forów, a nikomu jakoś nie przyszło do głowy... połączyć dwóch baz Technicznie nie powinno to być trudne (bazy forów są autonomiczne i tworzą samodzielne całości). Jeśli oba działają na tym samym systemie skryptów to powinno bez problemu pójść... oczywiście potem jeszcze trzeba posprzątać, ale od czego są panowie moderaci... eee... moderatorzy ^^
Ja myślę, że forów o anime jest w necie dużo, ale liczących się mało. A stara zasada głosi, że nie należy mnożyć bytów ponad potrzeby. Z drugiej strony możliwość rozwinięcia się forum od zera jest raczej mała. Pomysł jest karkołomny i ryzykancki (dublowanie się tematów byłoby z początku straszne ), ale teoretycznie wykonalny. Co więcej, myślę, że dobrze by było się dogadać i zintegrować kilka samotnych for pod jakąś konkretną stronką. Tak żeby nie tylko było o czym pisać ale i co czytać.
Bo bądźmy szczerzy... jest kilka for, które znam i lubię... ale żadne jakoś ostatnimi czasy nie grzeszy ożywieniem. A gdyby zlepić dwa takie fora, to sama ciekawość forumowiczów jednego i drugiego forum pewnie by starczyła na czas jakiś.
Przeniesienie forum na zasadzie sentymentalnej moim zdaniem prędzej czy później rozłoży je, a byłaby szkoda. Zresztą to zawsze coś nowego, a kto nie próbuje nowych rzeczy, ten nic nowego nie umie
Ja myślę, że forów o anime jest w necie dużo, ale liczących się mało. A stara zasada głosi, że nie należy mnożyć bytów ponad potrzeby. Z drugiej strony możliwość rozwinięcia się forum od zera jest raczej mała. Pomysł jest karkołomny i ryzykancki (dublowanie się tematów byłoby z początku straszne ), ale teoretycznie wykonalny. Co więcej, myślę, że dobrze by było się dogadać i zintegrować kilka samotnych for pod jakąś konkretną stronką. Tak żeby nie tylko było o czym pisać ale i co czytać.
Bo bądźmy szczerzy... jest kilka for, które znam i lubię... ale żadne jakoś ostatnimi czasy nie grzeszy ożywieniem. A gdyby zlepić dwa takie fora, to sama ciekawość forumowiczów jednego i drugiego forum pewnie by starczyła na czas jakiś.
Przeniesienie forum na zasadzie sentymentalnej moim zdaniem prędzej czy później rozłoży je, a byłaby szkoda. Zresztą to zawsze coś nowego, a kto nie próbuje nowych rzeczy, ten nic nowego nie umie
TRUST NO ONE
Autor postu: rip LunarBird CLH
Autor postu: rip LunarBird CLH
- Mulder, czas nie może po prostu zniknąć... To stała kosmiczna!
- Nie pod tym adresem.
- Admin
- Administrator
Re: Wazne decyzje w sprawie forum
Przeniesiono forum I nazwa się zmieniła. W końcu to zawsze było forum "Kawaii".
Shoutboxa na razie nie ma.
Shoutboxa na razie nie ma.