Nero to syf

Pogadanki o programach komputerowych

Moderator: Adrian

Awatar użytkownika
Mirsh
Użytkownik
Posty: 107
Rejestracja: wtorek 23 sie 2005, 15:46
Lokalizacja: Opole

Nero to syf

Post autor: Mirsh »

Dzis doszły dwie płytki dvd ,do kilkudziesieściu DVD i CD spapranych przez ten najpopularniejszy na windę program do wypalania .
Mimo że ma on wiele opcji i nnych szmerów bajerów to nie pomyślano o najważniejszej rzeczy -STABILNOŚCI - w momencie zpchania się bufora programowego ,program blokuje również bufor nagrywarki i w tym momencie płyta jest do wyrzucenia ,ewentualnie zostaniemy z tym co uda się nam wypalić do momentu zwiechy .
Ktos może powiedzieć że zawsze można pogrzebac w ustawieniach ,ale to i tak nie polepszy zadowalająco wydajności .
Jak ktoś ma inne "miłe " wrażenia ze współpracy z tym programem to czekam na komentarze .
Obecnie przesiadłem się na Burn4Free -darmowy i najważniejsze - stabilny odpowiednik omawianego tu nero .

Awatar użytkownika
Marica
Użytkownik
Posty: 1166
Rejestracja: niedziela 21 sie 2005, 14:21
Lokalizacja: Łódź
Kontakt:

Post autor: Marica »

Ja tam z Nero nie mam problemu, jeszcze nigdy mi nie pozarlo plyty, raczej same sie rozpadaly bo takie kupowałam (wtedy bylam mloda i glupia). Ale to mzoe wynikac z tego ze przewaznie nic innego na kompie nie robie jka nagrywam ;/
Will you take the apple?...

Awatar użytkownika
Acree
Moderator
Posty: 990
Rejestracja: niedziela 21 sie 2005, 13:09
Lokalizacja: Wieluń
Kontakt:

Post autor: Acree »

Marudzisz...
Mi NERO NIGDY plyty nie zepsuł
Optimus Prime (G1) pisze:There's a thin line between being a hero and being a memory...

Obrazek

Awatar użytkownika
Jura
Użytkownik
Posty: 264
Rejestracja: poniedziałek 22 sie 2005, 22:51
Kontakt:

Post autor: Jura »

Jedyna sytuacja w której się z Mirshem zgadzam, co druga płyta włożona do nagrywarki przy użyciu Nero jest do wyrzucenia. I nie pomaga tutaj żadne wyłączanie wszystkich programów obciążających system. Jeśli juz musze coś nagrać za pomocą Nero (a czasem niestety się zdarza) to siedzę i modlę się by sesja zakończyła się pomyślnie... horror...
http://jura.fotosik.pl
Zero tolerancji dla analfabetów i dyslektyków! Jedno i drugie jest uleczalne, trzeba tylko chcieć, LENIE !
Świat to niesprawiedliwe dno!

Awatar użytkownika
Admin
Administrator
Posty: 208
Rejestracja: wtorek 16 sie 2005, 23:01

Post autor: Admin »

Która wersja Nero tak źle działa?

Awatar użytkownika
Jura
Użytkownik
Posty: 264
Rejestracja: poniedziałek 22 sie 2005, 22:51
Kontakt:

Post autor: Jura »

6.6.0.14, ale wcześniej używałam jakiejś starszej i wyglądało to tak samo...
http://jura.fotosik.pl
Zero tolerancji dla analfabetów i dyslektyków! Jedno i drugie jest uleczalne, trzeba tylko chcieć, LENIE !
Świat to niesprawiedliwe dno!

Awatar użytkownika
Acree
Moderator
Posty: 990
Rejestracja: niedziela 21 sie 2005, 13:09
Lokalizacja: Wieluń
Kontakt:

Post autor: Acree »

ja mam nero 7.0 cos tam i dziala pieknie :D
a nagrywacie przez NERO burning rom czy to gucko Start smart?
Optimus Prime (G1) pisze:There's a thin line between being a hero and being a memory...

Obrazek

Awatar użytkownika
Adrian
Moderator
Posty: 629
Rejestracja: niedziela 21 sie 2005, 14:24
Lokalizacja: Sieradz
Kontakt:

Post autor: Adrian »

Lepiej nagrywac w nero burning rom (IMHO) Program jest prostszy i bardziej konkretny... okienko jest standardowe przez co zawala mnie systemu :)
Obrazek
Ayamatte aratamaru-ni habakaru nakare
Nigdy nie zawahaj się przyznać do błędu i przeproś.
-ale wy ciemni ostatnio za duzo przed kompem trzeba od czasu do czasu wyjsc tam tez jest swiat piekny, weosly swiat
-gdzie? za firewallem? "

Awatar użytkownika
Acree
Moderator
Posty: 990
Rejestracja: niedziela 21 sie 2005, 13:09
Lokalizacja: Wieluń
Kontakt:

Post autor: Acree »

zgadza sie Adrian dlatego ja zawsze uzywam BR
Optimus Prime (G1) pisze:There's a thin line between being a hero and being a memory...

Obrazek

firedog
Użytkownik
Posty: 134
Rejestracja: piątek 26 sie 2005, 01:37
Lokalizacja: closed circle
Kontakt:

Post autor: firedog »

na starym kompie faktycznie mialem bledy ( a wlasciewie zawieszal sie nagrywanie przy ksiegowaniu) z nero ale po upgradzie kompa z ta sama nagrywarka bledow juz nie zauwazylem

Awatar użytkownika
Star
Moderator
Posty: 316
Rejestracja: środa 24 sie 2005, 17:29
Kontakt:

Post autor: Star »

osobiscie uzywam wersji Nero-6.6.0.15 i jajkos nie zauwazylam zadnych bledow jak do tej pory a wypalilam juz dosc duza ilosc plyt.....
no moze jak uzywalam tego nerona co dodaja do nagrywarek, ale to CDki szly sie pasc bo mialam za bardzo aktywny pasek stertu i nmon stop sie swiecil na pomaranczowo.

Nie wiem co wy robicie z tymprogramem ale ja nawet po sesji 25 plytowej (malo co nie zajechalam nagrywarki) nie zwalilam ani jednej plytki :razz:
Obrazek

1. Moderator nie nabija postów - Moderator ma wiele do przekazania.
2. Moderator nie myli się - Moderator ma inne zdanie.
3. Moderator nie obija się - Moderator czuwa.
4. Moderator nie rozmywa tematu - Moderator przypomina o innych ważnych sprawach.
5. Moderator nie obraża innych - Moderator dobitnie zwraca uwagę.
6. Moderator nie flooduje - Moderator ekspresywnie wyraża swoje myśli.
7. Moderator nie wykłóca się - Moderator szkoli forumowiczów.
8. Moderator nie zakłada głupich tematów - Moderator sprawdza czujność forumowiczów.
9. Kto przychodzi ze swoimi przekonaniami - wychodzi z przekonaniami Moderatora.
10. Szanuj Moda swego - możesz mieć gorszego.



World in Stars

leeterat
Użytkownik
Posty: 251
Rejestracja: piątek 26 sie 2005, 11:41
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: leeterat »

Większość programów nagrywających płyty ma coś takiego, że jeśli zapcha się bufor za bardzo, to płyta jest automatycznie kierowana do krematorium albo przez okno. Taka prawda i nie da się tego uniknąć. Na stabilnym systemie NERO nie sprawiać będzie żadnych problemów, jeśli w tym czasie nie będziemy jednocześnie słuchać muzyki, gadać po skypie, ściągać 20 torrentów i robić animacji w 3D Max.
Obrazek
http://manga.gildia.pl <-- dla kogo piszę
http://leeterat.ath.cx/quotes <-- z czego się śmieję
Obrazek

Awatar użytkownika
Mirsh
Użytkownik
Posty: 107
Rejestracja: wtorek 23 sie 2005, 15:46
Lokalizacja: Opole

Post autor: Mirsh »

Problem w tym że nero mi wyprawia takie cyrki na systemie na którym działa aplikacja nero .I nic poza tym nie uruchamiam po starcie kompa .I to ma być program komercyjny :?:
Inna sprawa że wypalam pod tym samym systemem darmową aplikacją ,ale system jest w tym wypadku normalnie obciążony i program działa bez zająknięcia .

Awatar użytkownika
VampirE
Użytkownik
Posty: 240
Rejestracja: wtorek 23 sie 2005, 12:58
Lokalizacja: StraDoom
Kontakt:

Post autor: VampirE »

Problem w tym że nero mi wyprawia takie cyrki na systemie na którym działa aplikacja nero .I nic poza tym nie uruchamiam po starcie kompa .I to ma być program komercyjny
To ja bym sie zastanowil co jest nie tak z twoim kompem, bo mnie Nero nagra oplyte nawet jak przegladam strony i slucham muzy.
[center]Forum World In Stars
Against All Authority[/center]

Awatar użytkownika
Mirsh
Użytkownik
Posty: 107
Rejestracja: wtorek 23 sie 2005, 15:46
Lokalizacja: Opole

Post autor: Mirsh »

Nic z nim nie jest ,ma poprostu ponad 5 lat

ODPOWIEDZ