NeverWinter Night 2
- Marica
- Użytkownik
- Kontakt:
NeverWinter Night 2
Pewno niektorzy z was pamietaja pierwsza czesc NWN, ktora dala nam mozliwosc wcielenia sie w postac jednej z 7 rad i kilkunastu klas.. cRPG, wydane przez Atari gdzies w roku 2002, dała graczom zupełnie nowe możliwości - tworzenia własnych scenariuszy (przygoda) i wcielenia się w rolę określaną jako Mistrz Gry w rozgrywce typu multiplayer.
Jesienia bierzacego roku ma ukazac sie na polskim rynku ciag dlaszy klasyku. NWN2. W stosunku do pierwszej części gry, Neverwinter Nights 2 ma posiadać wiele usprawnień, m.in. możliwość dołączenia do drużyny większej ilości najemników, wprowadzony zostanie system podras, zwiększona będzie ilość klas prestiżowych,itp. Twórcy oceniają, że główna kampania zajmować będzie od 40 do 60 godzin gry. Rozbudowany ma zostać również edytor modułów, za pomocą którego gracze mogą tworzyć własne scenariusze i przygody do gry.
Czy zmiana producenta zmini gre tak bardzo ze nie przejdzie przez Polske cicho.. czas pokaze.
Jesienia bierzacego roku ma ukazac sie na polskim rynku ciag dlaszy klasyku. NWN2. W stosunku do pierwszej części gry, Neverwinter Nights 2 ma posiadać wiele usprawnień, m.in. możliwość dołączenia do drużyny większej ilości najemników, wprowadzony zostanie system podras, zwiększona będzie ilość klas prestiżowych,itp. Twórcy oceniają, że główna kampania zajmować będzie od 40 do 60 godzin gry. Rozbudowany ma zostać również edytor modułów, za pomocą którego gracze mogą tworzyć własne scenariusze i przygody do gry.
Czy zmiana producenta zmini gre tak bardzo ze nie przejdzie przez Polske cicho.. czas pokaze.
- Adrian
- Moderator
- Kontakt:
- Marica
- Użytkownik
- Kontakt:
no. ja juz po pierwszej nocce grania jestem..coz moge powiedziec.. gra fajna, fabula nawet nawet.. ale za malo wolnosci (nie wiem czy to potem sie rozwinie). Moze i dobrze ze podrozowanie stalo sie prostrze (klikasz i jestes), ale przez cos taloego tracimy kontakt z gra.. Ale to dopero poczatek gry.. wiec jeszcze zobaczymy czym nas zaskovczy... 

Will you take the apple?...
- Adrian
- Moderator
- Kontakt:
- Marica
- Użytkownik
- Kontakt:
- Marica
- Użytkownik
- Kontakt:
- VampirE
- Użytkownik
- Kontakt:
Zdazylo mi sie ukonczyc pierwsza czesc NWN ale do drugiej sie nie zabiore. 3 edycja D20 na ktorej oparto NWN byla straszna a obecna 3,5 to juz porazka na calej linji. Mozecie mi zazucic ze krytykuje te gre tylko dlatego ze nie lubie systemu D&D. W tej grze niestety wszystkie problemy rozwiazuje sie mieczem, a to mi niestety nie pasuje.
- Marica
- Użytkownik
- Kontakt:
- VampirE
- Użytkownik
- Kontakt:
- Marica
- Użytkownik
- Kontakt:
E tam.. grales w NWN2? Jak bylam misja z tymi jaszczurami, to jakos ja ich nei zabijalam tylko pokojowo nawiazałam stosunki.. co prawda trzeba umiec wtedy rozmawiac, ale sie da..czyli mieczem, bo gry typu "Icewind" i NWN nie znaja innych rozwiazan, mozna prubowac rozwiazac problem pokojowo, ale dostaniesz za to tylko bonusowe EXP a walczyc i tak musisz.
Will you take the apple?...
- RaptoR
- Użytkownik
- Kontakt:
- Adrian
- Moderator
- Kontakt:
- Marica
- Użytkownik
- Kontakt:
- RaptoR
- Użytkownik
- Kontakt:
Oba to rolpleje. Ale NWN ma bardzo ciezki interfejs i jest generalnie niezbyt users friendly. Ma liniowa fabule. I brzydka, nieciekawa grafike. I nieproporcjonalnie wysokie wymagania sprzetowe.
W odroznieniu od Obliviona.
Zapatruje to porownanie ze wzgledu na trzy najwieksze produkcje RPG w tym roku - Oblivion, Gothic 3, NWN2. I Oblivion wypadl zdecydowanie najlepiej, Gothic dalej jest odmozdzajaco-beznadziejnie prosty, a NWN2 wypada wsrod nich najgorzej.
W odroznieniu od Obliviona.
Zapatruje to porownanie ze wzgledu na trzy najwieksze produkcje RPG w tym roku - Oblivion, Gothic 3, NWN2. I Oblivion wypadl zdecydowanie najlepiej, Gothic dalej jest odmozdzajaco-beznadziejnie prosty, a NWN2 wypada wsrod nich najgorzej.