Stare gry

Pogadanki o grach komputerowych
Awatar użytkownika
Master Ragnarok
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Master Ragnarok »

Duke Nukema 3D
według mnie słabe... wole jednak kłaki :) choć od dobrych kilku lat nie grałem

Awatar użytkownika
^Oggie^
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: ^Oggie^ »

Master Ragnarok pisze:według mnie słabe...

Biorąc pod uwage że była w owych czasach (uwaga) NAJODWAŻNIEJSZA gra FPP na rynku :] poprzednie części były sałeb ale to co pokazali autorzy w 3D przewyższało oczekiwania ludzi. Potem powrót do przeszłości (Duke Nukem Manhattan Project) no i teraz czekanie forever na Duke Nukem Forever :F

Jeszcze jedna taka gra była :D Lotus sie nazywała :F MASAAAKRAAAA :evil: :evil: :evil: :twisted: :twisted: :twisted:
"WRESZCIE NADSZEDŁ TEN DZIEEEEŃ W KTÓRYM KUPIŁEM SE CHOMIKA" !!
\m/O_O\m/
"W CAŁYCH KRAJU STAN WYJĄTKOWY ATAKUJE NAS CHOMIK DOMOWY" !!
\m/O_O\m/

Awatar użytkownika
Master Ragnarok
Użytkownik
Kontakt:

DNF zapowiadali jeszcze... eee to było chyba w 2000 roku... Może autorzy już zapomnieli :roll:

Awatar użytkownika
Rei Kon
Użytkownik

Post autor: Rei Kon »

Ech, stare gry są najlepsze, bo wtedy producenci/twórcy skupiali się na tym, żeby się naprawdę dobrze grało a nie żeby grafika i dźwięk powalały na kolana, ale gra była głupia, głupia, głupia.
Dla mnie grafa nie jest ważna, bo co mi po niej skoro nie bawię się dobrze przy grze.
Oto jest moje zdanie 8)
This wound shall be like the chills of winter: swiftly forgotten when spring shoots rise.

Awatar użytkownika
^Oggie^
Użytkownik
Kontakt:

Master Ragnarok pisze:DNF zapowiadali jeszcze... eee to było chyba w 2000 roku...

No tak Maxa Payna zapowiadali już w 1996 :D wtedy grafika była elo madafaka gangsa' i fakt jakby wyali ją w 1997 byłby to HIT pod względem grafiki. Nie mówie oczywiście żeby wyszedł gniot bo tak nie było gra miała ciężki klimat i była to jedna z niewieli gier których JA nie rekomndowałem młodszym O_o bo co z tego że w takim SOFie (Soldier of Fortune) można było strzelbą rozczłonkować przeciwnikia skoro to było równie nierealne co głópie O_o w Maxie przemoc była ciężka i pomimo iż nie było tam żadnych makabrycznych scen to była to gra ciężka do przełknięcia...<vide obraz martwego dziecka Payna przykrytego kołderką brrrr....aż wzbierała wściekłość>
\m/O_O\m/
\m/O_O\m/

Ber
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Ber »

Contra na pegazusa, Heroes of might and magic 2, itd..^^
Obrazek

Awatar użytkownika
Master Ragnarok
Użytkownik
Kontakt:

Zapomniałem o jeszcze jednej śietnej gierce - Wolfenstein 3d :) kurcze jeszcze pamiętam mechanicznego Adolfa

Awatar użytkownika
^Oggie^
Użytkownik
Kontakt:

Albo jedzenie żarcia dla psów :F
\m/O_O\m/
\m/O_O\m/

Awatar użytkownika
Master Ragnarok
Użytkownik
Kontakt:

i ten uśmiech jak się zdobyło obrotowca ;]

Awatar użytkownika
^Oggie^
Użytkownik
Kontakt:

Mnie do dzidiaj podoba się rozwązanie z tą głową na dole (potem wykorzystane w Doomie 1 i 2) im bardziej poharatany tym bardziej zakrwawiona twarz ^^ osz ZŁO!!
\m/O_O\m/
\m/O_O\m/

Awatar użytkownika
Jura
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Jura »

bosz to tak dawno było... czasy podstawówki, 386-ek i 486-ek...
ach ile to gier wtedy było... pamiętam 4 części Keena, Wolfenstaina 3D, SimCity, Scorch, Arkanoid... i masa gier których nazw nawet nie pamiętam... ale nad którymi przesiadywało się godziny w szkole... potem jak pojawiły się nieco lepsze kompy to Aladyn, Lion King, Doom2... heh... jednak kiedyś to były czasy...

A moja pierwsza gra na własnym kompie to: Dune2000, ale już jej nie mam bo dysk z nią mi padł XD
http://jura.fotosik.pl
Zero tolerancji dla analfabetów i dyslektyków! Jedno i drugie jest uleczalne, trzeba tylko chcieć, LENIE !
Świat to niesprawiedliwe dno!

firedog
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: firedog »

O grach na commodore 16/64 czy ZX spectrum nie bede wspominal bo byly dla mnie bezimienne ;p Tak na powaznie to zaczelem grac dopiero na amidze 500 i potem 600. Pierwsza gra ktora mi sie tam naprawde spodobala to byla "Północ-południe" A druga ktora dosłownie zameczyłem na śmierć to była cywilizacja 1 (po koleji dyskietki mi siadaly ale nawet dwoma czy z jedna chyba chodzila ;d Pozniej PC i sie grało w to co wychodzilo ;)

Awatar użytkownika
RaptoR
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: RaptoR »

Doom, pierwszy Kłak, Diuk Nukem, WOLFENSTEIN 3D,Alien Trliogy to sa gry FPPki od których pomimo braku grafiki skakało serce. Blood to tesh gra przez duże G.
Age of Emipires 1 i 2, C&C Red Alert...mózg parował od tych strategii
UFO 1 i 2 słodziutkie gierki
Earth 2140 - polska kosmiczna strategia
Jagged Alliance 1 i 2 boska turówka
Stare Finale - toż to LATA wyjęte z życiorysu
no i na koniec maj biggest lovz
MARIO!! CONTRA !! ARKANOID!! TETRIS !!! - boshe qltowe gierki Pegazus r00x
Bosh... to jest klasyka?

Stary jestem :/

Dla mnie klasyka to Dig Dug. Klasyka to Lode Runner, Plasma Balls albo Test Drive (pierwszy). Ewentualnie moge zaliczyc do klasyki tez gry takie jak Lotus albo Worms (to juz jest dla mnie nowosc :F 96 rok ;]).
Obrazek

Awatar użytkownika
Wujek_Freddy
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Wujek_Freddy »

hmmm taki stary nie jestem, choć powiem że pierwszą platformą na jakiej grywałem była konsola Atari 7600 i ztamtąd takie klasyki jak: Frogger, Galaxian i gry których tytułów nawet nieznałem łapanie much, chowanego, łapanie złodzieja, o wiem były jeszcze Smurfs. Potem przyszedł czas na NES-a (oczywiście miałem śmiecia Pegasusa) a tam Contra, Metal Gear, Big Nose, Dizzy, Mario i inne :D (westchnienie), potek komp na pierwszą komunie i Primal Rage, Entomorph, Might & Magic, Heroes, no i Ace Ventura, Monkey Island(seria), Broken Sword(seria), no nastał czas zakupu PSX-a:
Resident Evil(seria), Silent Hill, Metal Gear Solid, Final Fantasy(seria), Castlevania: Symphony Of The Night.

Nie moge sie zgodzić z powyższą opinią Alucardo że stare gry mają lepszą grywalność bo mi taki Doom nudzi się bo niecałej godzinie, przez monotonie rozgrywki, dlatego też uważam Doom 3 za bardzo słaby bo dla mnie to jest to samo tylko z lepszą grafą i fabułą.
Devils Never Cry. . . Tears Are The Gift That Only Humans have . . .

Awatar użytkownika
ArucarDo
Użytkownik

Post autor: ArucarDo »

Wujek_Freddy pisze:Nie moge sie zgodzić z powyższą opinią Alucardo że stare gry mają lepszą grywalność bo mi taki Doom nudzi się bo niecałej godzinie, przez monotonie rozgrywki, dlatego też uważam Doom 3 za bardzo słaby bo dla mnie to jest to samo tylko z lepszą grafą i fabułą.
nie mówię tutaj tylko o doomie - przed ( i po) Domm'em wyszło sporo gier, w ktróych można się zakochać jeszcze raz (to takie jak: Cywilizacja, Stunts, House of the Dead, Turok, Street Rod, Dune 2, SimCity, Transport Tycoon)
Zapraszam na:
http://www.jazzaccordions.prv.pl
---
Wróciłem....

ODPOWIEDZ